Zaterdag 14 januari jl. is is de eerste regionale bijeenkomst ter voorbereiding van de Brabantdag najaar 2017 georganiseerd. Afdeling Kempen- en Peelland nam dit initiatief. Ruim 50 deelnemers kwamen bijeen in het buurthuis ’t Trefpunt in Eindhoven. Voorzitter Anton Neggers vertelde over het thema ‘Genealogie en Design’. Hij nam de aanwezigen mee in zijn gedachten over hoe gebruiksvoorwerpen van vroeger toen design waren, hoe die ons informeren over hoe onze voorouders vroeger leefden. Ook meldde Anton dat religieuze kunst vroeger ook een vorm van massaproductie kende. Anton: “Er was toen veel vraag naar. Ook onze beroemde Brabantse kunstenaar Jeroen Bosch had een eigen productiebedrijf met medewerkers!”

Anton Neggers

Peter de Bruin

 
 
 
 
 
 
 

Voorzitter van de Stuurgroep Brabantdag Familiegeschiedenis, Peter de Bruin, vertelde de bezoekers over de Brabantdag Familiegeschiedenis. Peter: “Doel van dit jaar is meer mensen te stimuleren de eigen familiegeschiedenis te gaan onderzoeken. Dat kan goed als individu , maar beter en prettiger als men lid wordt van een afdeling van de Nederlandse Genealogische Vereniging.” Ook gaf Peter uitleg over de voorbereidingen en organisatie van dit bijzondere jaar.

 
 
 
 
 
 

De afdeling Kempen- en Peelland van de NGV is blij dat er veel belangstelling was voor de bijeenkomst in ’t Trefpunt van Eindhoven (Belgiëplein 20). Na de nieuwjaarswens en de diverse toelichtingen was er ruime tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Deze bijeenkomst, en ook de bijeenkomsten van de andere afdelingen in de loop van dit jaar, zijn voor leden en ook niet-leden.

Voor nadere informatie kun je bellen met 0499-373 523 of 0641.650
957. Je kunt ook mailen naar: secretaris@kpl.ngv.nl