Familiegeschiedenis onderzoeken is ontdekken van jezelf

Wie kent het woord niet: stamboom? Natuurlijk weten veel mensen hiervan. Maar ken je jouw eigen familiegeschiedenis al? Ben je al verrast hoe ouders, grootouders en nog verder oudere familieleden leefden? En waar? Waarom? Het is voor iedereen boeiend het eigen verleden te ontdekken. Er zijn talloze mensen die – al of niet gestructureerd – speuren naar de ‘eigen roots’.

De Nederlandse Genealogische Vereniging telt circa 7000 leden, verspreid onder 27 afdelingen. In Brabant zijn 4 afdelingen actief, met een totaal aantal van circa 1000 leden. Je vindt de namen en adressen van deze afdelingen elders op deze website.

     

 

Wij leren jou met plezier je familiegeschiedenis te onderzoeken. Je kunt contact opnemen en vragen om hulp, om advies. Ook kun je zelf lid worden. Voor de jaarlijkse kosten (enkele tientjes) hoef je het niet te laten. Je treft er meer en minder ervaren genealogen, die goed de weg weten te vinden in beschikbare bronnen. Soms kan men aan de hand van een simpel bidprentje of een beperkt aantal gegevens over namen en geboorteplaatsen van ouders al tot heel ver in de geschiedenis interessante informatie opduiken.

Je bent van harte welkom!