Tijdens de Brabantdag Familiegeschiedenis gaat Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant en ‘bekende Brabander’ tussen 13.00 en 14.00 uur in gesprek met mensen over genealogie en familiegeschiedenis. Het wordt een heuse talkshow, met gesprekken en muziek!

Zo spreekt hij met drie jongeren die zelf stamboomonderzoek doen, geïnteresseerd zijn en ideeën hebben om andere jongeren enthousiast te maken voor familiegeschiedenis. Tijdens het gesprek wordt ook een wedstrijd voor jongeren aangekondigd: VlogUrFamily.

Met prof.dr. Annelies van Bronswijk, emeritus-hoogleraar gezondheidstechniek aan de TUe, spreekt Patrick over genetische genealogie en het belang van DNA in stamboomonderzoek.

Te gast bij Patrick zijn ook de redactie en schrijvers van de Glossy, die de NGV bij gelegenheid van Verrassend Verleden is uitgegeven.

En Patrick leidt een paneldebat met vertegenwoordigers van de NGV, de archieven en commerciële partijen over de toekomst van genealogisch onderzoek.

Over de presentator
Patrick Timmermans (1964) is geboren in Den Bosch. Zijn voorouders van vaderskant zijn afkomstig uit de hoofdstad (’s-Hertogenbosch) en de Meierij, van moederskant stamt hij uit de hoofdstad, de Langstraat en West-Brabant. Patrick is als directeur-bestuurder van Erfgoed Brabant verantwoordelijk voor het uitzetten en uitdragen van het erfgoedbeleid in Noord-Brabant.