Speciaal voor de Brabantdag Familiegeschiedenis verschijnt het glossy magazine ‘Verrassend Verleden’. Een team van redactieleden en auteurs heeft uiteenlopende verhalen over genealogie en regionale geschiedenis gebundeld. Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant schreef het ‘woord vooraf’.

Een voorproefje:
– informatie voor een eerste kennismaking met familiegeschiedenis
– drie leden van de NGV vertellen waarom genealogie ‘fun’ is
– samenvattingen van de presentaties tijdens de Brabantdag
– een selectie van verhalen, die eerder op de website zijn gepubliceerd
– herinneringen van Dries van Agt
– hoe DNA onderzoek helpt bij genealogisch onderzoek

Het is een 48 pagina’s tellend blad geworden, dat niet alleen voor bezoekers van de Brabantdag interessant is, maar voor iedereen die met familiegeschiedenis wil kennismaken. Tijdens de Brabantdag op 4 november in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch zijn veel auteurs aanwezig. Ze zijn altijd bereid om hun onderwerp nader toe te lichten.
Bezoekers van de Brabantdag krijgen een exemplaar van deze glossy gratis in de goodiebag, die ze aan het eind van hun bezoek tegen inlevering van een e-mailadres ontvangen. Leden van de NGV kunnen de glossy later ook online lezen.
Weer een extra reden om naar de Brabantdag Familiegeschiedenis te komen!