Ieder huis een eigen stamboom

Stamtafel: experts helpen

Stamboomexperts van de Nederlandse Genealogische Vereniging helpen u van 10.30 u tot 16.00 met uw eigen onderzoek. Zij kunnen u adviseren om een begin te maken met uw eigen stamboom, u op weg helpen met uw eigen onderzoek of helpen om problemen die u in uw onderzoek bent tegengekomen op te lossen.

De experts zijn:

Toon van Gestel (Tilburg), NGV afdeling ‘s-Hertogenbosch-Tilburg, heeft een grote database met de bevolking van Bergeijk, Valkenswaard, Waalre en deels Eindhoven.


Jacques Haubrich (Eindhoven), NGV afdeling Kempen- en Peelland, is gespecialiseerd in genealogisch onderzoek in de (ruime) regio rondom de stad Eindhoven.


Wim Jaegers (Venray), NGV afdeling Land van Cuijk en Ravenstein heeft onderzoek gedaan naar gezinnen uit alle parochies in het Land van Cuijk en Ravenstein en veel aangrenzende parochies in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.


Nico Koppers (’s-Hertogenbosch), NGV afdeling ’s-Hertogenbosch-Tilburg, doet ruim veertig jaar onderzoek naar zijn roots in Noord-Brabant. Nico heeft veel kennis en ervaring in hetwerken met het genealogische computerprogramma HazaData.


René van Lotringen (Assen), is lid van de NGV afdeling Kempen- en Peelland. Hij beschikt over kwartierstaten uit West, Midden en Oost Noord-Brabant en Limburg, bevolkingsreconstructies van Bladel (1650-1750), Eelde-Paterswolde (1740-1850) en is gespecialiseerd in militairen en de legeropbouw aan geallieerde zijde (Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken) tijdens de Spaanse successieoorlog (1700-1710).


Frans Roelvink (Breda), NGV afdeling West Noord-Brabant. Frans is gespecialiseerd in genealogisch onderzoek in de Baronie van Breda en het Markiezaat van Bergen op Zoom, en weet alles over het onderwerp begijnen.


Wilbert Steenbakkers (Boxtel) is lid van de NGV afdelingen ’s-Hertogenbosch-Tilburg en Kempen- en Peelland. Wilbert is gespecialiseerd in genealogisch onderzoek naar families in Boxtel en Liempde en naar de families Steenbakkers, Steenbekkers en van den Biggelaar.


Bas de Vet (Blaricum) maakte bevolkingsreconstructies van de gemeenten: Gilze en Rijen, Alphen en Riel, Baarle-Nassau, Chaam, Goirle, Ginneken en Bavel, Zundert, Rijsbergen.

2 reacties

 1. Lukas Scholtens

  29 oktober 2017 at 18:10

  ik kom zelf uit Veendam, maar mijn voorouders komen uit Brabant het gaat om Michel Mans uit Wijk en Aalburg zal omstreeks 1900 naar het noorden verhuisd.
  ik heb al een heleboel informatie vergaard maar ik zou graag willen weten waar ik aanvullende informatie kan vinden o.a. woonplaatsen, straten, beroepen, foto`s, etc, etc . Zou graag willen komen 04-11-2017 maar ben helaas verhinderd, misschien dat jullie mijn via deze weg kunnen voorzien van tips .

  Bvd. Lukas Scholtens

  P.S. Er mag ook iemand reageren van de Familie Mans

  • Marlinda Verschuren

   1 november 2017 at 18:07

   Hallo Lucas, ik lees mee want ik weet het ook even niet.

   Hartelijke groeten,
   Marlinda Verschuren

Reacties zijn gesloten.

© 2020

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑