De belangstelling van Anton Neggers (Boxtel) voor de familie Mosselaars begint bij zijn voormoeder, Lijsbeth van de Morsselaer, getrouwd met Jasper Neggers. In de loop der jaren heeft hij veel onderzoek gedaan om deze grote en uitgebreide familie in kaart te brengen. Via Best, dat tot 1820 tot de heerlijkheid Oirschot behoorde, verspreidden zij zich over de provincie Noord-Brabant en de rest van het land. Zo komen ze onder andere terecht in Dongen, Rijen, Hedel (Gelderland) en Hoeven. Hij ontdekte een tragisch verhaal over een Mosselaer in Hoeven.

Een straatnaambordje in de huidige gemeente Best, met het opschrift Mosselaarweg, herinnert aan de middeleeuwse buurtschap Maerslaer, gelegen ten noorden van het gehucht Aarle, tussen de Driehoekweg in het oosten en de Hagelaarweg in het westen. Aan deze plek ontlenen de families van de Mosselaer en Mosselaars hun naam.

De broers Corstiaen, Marten, Jacob en Niclaes Mosselaars vestigen zich rond de achttiende eeuwwisseling vanuit Zeelst onder Eindhoven in Hoeven. De eerste twee wonen daar al wanneer in 1704 het huis van hun vader afbrandt. Daarna verhuizen ook de jongste twee naar Hoeven. Alleen de oudste broer Jan blijft in Zeelst achter. Net als in Zeelst komt de familie in Hoeven niet tot grote welstand.

Niclaes Janse Mosselaers krijgt op 12 juni 1708 van de schepenen van Zeelst toestemming om zich in Hoeven te vestigen. Hij trouwt daar met Adriana Janse Stevens van Sundert. Zij wonen onder het quartier van ’t Gors. Hun tweede zoon is Simon, gedoopt te Hoeven op 28 oktober 1712, die in de volksmond ‘Knegsken’ wordt genoemd. Simon overlijdt op 2 januari 1737 op 24-jarige leeftijd. Het doodboek van Hoeven vertelt in kerklatijn het volgende over de dramatische omstandigheden van zijn overlijden: “Op de tweede dag van dit jaar [1737] is ten gevolge van dronkenschap en snijwonden door zijn eigen toedoen uit razernij gedood Sijmon Nicolaas Mosselaars, bijgenaamd Knegsken, die naar ik begrepen heb ter plekke bediend is en onmiddellijk daarop gestorven en overgeleverd en begraven is.”